Στην Ι. Μονή Αγίου Δημητρίου, στο Στεφάνι Κορινθίας, μετέβη χθες Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος, υπό των συνοδών του Κληρικών Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Στο κήρυγμά του προς την Ι. Αδελφότητα και τους προσκυνητές της Ι. Μονής ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την εορτή της Αγίας Σαλώμης της μυροφόρου, όπου η Ηγουμένη της ως άνω Ι. Μονής Γερόντισσα Σαλώμη άγη τα ονομαστήριά της, αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Σαλώμης, η οποία ήταν πρώτη εξαδέλφη της Παναγίας. Είχε σύζυγο τον Ζεβεδαίο και υιούς τους Αποστόλους Ιάκωβο και Ιωάννη τον Θεολόγο και ήταν Αυτή η Οποία παρεκάλεσε τον Κύριο να τιμηθούν οι υιοί Της με ανώτατα αξιώματα. Στην Εκκλησία μας η έννοια της δόξας διαφέρει απ’ αυτό που οι άνθρωποι πιστεύουν. Είναι Δόξα Θεού, ανεξάλειπτη και αναφαίρετη αλλά ταυτόχρονα σταυρώσιμη, με ευθύνες, πόνο, «ιδρώτα» και μοναξιά. Η Αγία ήταν μια από τις γυναίκες που βρισκόντουσαν στον Φρικτό Γολγοθά την στιγμή του Πάθους του Κυρίου και αξιώθηκε να είναι μία από τις μυροφόρες, στις όποιες ο άγγελος γνωστοποίησε την Ανάσταση του Χριστού.

Ολοκληρώνοντας ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στην Ηγουμένη της Ι. Μονής Γερόντισσα Σαλώμη, να έχει πάντοτε τον Τίμιο Σταυρό ως ράβδο και όπως ακούσαμε στο Σταυροθεοτοκίον: «Ῥάβδον δυνάμεως κεκτημένοι, τὸν Σταυρὸν τοῦ Υἱοῦ σου Θεοτόκε, ἐν αὐτῷ καταβαλοῦμεν, τῶν ἐχθρῶν τὰ φρυάγματα, οἱ πόθῳ σε ἀπαύστως μεγαλύνοντες.» να μείνει ακούραστη στον αγώνα της, ώστε να αξιωθεί να κατακτήσει τον Παράδεισο και μαζί με την υπ’ αυτή Ι. Αδελφότητα να γευθούν την Βασιλεία του Θεού!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.