Με μεγάλη συμμετοχή των μαθητών που θα διαγωνισθούν στις επικείμενες Πανελλήνιες Εξετάσεις και μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης τελέσθηκε το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιουνίου 2020 στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας, στην πόλη της Ιεράπετρας, η καθιερωμένη Ιερά Παράκληση προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, προς ενίσχυση και φωτισμό των υποψηφίων για την εισαγωγή τους σε μία από τις Πανεπιστημιακές Σχολές της χώρας.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και διάβασε ειδική ευχή επιστηριγμού των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την είσοδό τους στις Πανεπιστημιακές σχολές.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε με λόγια ενισχυτικά προς τους μαθητές που βιώνουν την αγωνία και τον κόπο της προετοιμασίας για τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, τονίζοντας ότι αυτές δεν θα είναι η μοναδική ευκαιρία τους καθώς η επιτυχία στη ζωή στους δεν κρίνεται από μία μόνο εξέταση. Είναι μια απλή δοκιμασία και θα ακολουθήσουν άλλες πιο κρίσιμες και σπουδαιότερες. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «εσείς έχετε κάνει την κατ’ άνθρωπον προσπάθειά σας για την κατά το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία σας και απόψε αφήσαμε στον Θεό να κάνει Εκείνος ό,τι δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, ως άνθρωποι».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε ολόψυχα στους υποψηφίους να έχουν την χάρη του Δεσπότου Χριστού, της πηγής της γνώσεως και της αληθινής σοφίας, και τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος, καθώς εορτάζουμε την απόδοση της εορτής της Πεντηκοστής, καθώς και τις πρεσβείες της Παναγίας της Ελεούσης, της οποίας η εικόνα φυλάσσεται σ’ αυτόν τον ναό που την προηγούμενη ημέρα εόρταζε, ώστε με πίστη και ελπίδα να διέλθουν με όσο το δυνατόν λιγότερη οδύνη και με επιτυχία τη δοκιμασία των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Τέλος, διένειμε σε όλους την εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης μαζί με τον άρτο και ευχήθηκε ξεχωριστά σε κάθε μαθητή και μαθήτρια καλή επιτυχία.

Στην ακολουθία συμμετείχαν πολλοί μαθητές που θα διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις καθώς και γονείς, συγγενείς και εκπαιδευτικοί.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.