Τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, κατά την περίοδο της προετοιμασίας για τη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Περθ, η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο τελούνταν κάθε απόγευμα εξ ολοκλήρου στα αγγλικά.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, των Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος.

Την Τετάρτη, 10 Αυγούστου, μετά την Παράκληση, ο Θεοφιλέστατος εκφώνησε κήρυγμα για τη σημασία των δογμάτων της Εκκλησίας.

Μεταξύ άλλων, ο Επίσκοπος Κυανέων αναφέρθηκε και στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού που εορτάζεται στις 6 Αυγούστου, και πώς η Μεταμόρφωση συνιστά θεοφανεία, ως στιγμή αποκάλυψης του Τριαδικού Θεού.

Σε όλες τις ακολουθίες καθημερινά παρίσταντο ιδιαίτερα νέες οικογένειες, κατηχούμενοι και προσήλυτοι που εκτιμούσαν την απόδοση του όμορφου παρακλητικού κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο στα αγγλικά.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος μετέφερε την αγάπη και τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου και ευχήθηκε σε όλους ευλογημένη εορτή της Κοιμήσεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.