Εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστάτησε του πρώτου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο της περιόδου του Δεκαπενταυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ενώ εν συνεχεία προέστη και της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη ευκαιρία της εορτής της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου και της αναχωρήσεως του Σεπτού Αποτμήματος της Τιμίας Κάρας της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών πλήθος κόσμου προσήλθε για να ασπασθεί την Εικόνα της Θεοτόκου καθώς και το Ιερό Λείψανο της Προστάτου και Εφόρου της Μητροπόλεως μας, προτού αυτό να αναχωρήση για την Ιερά Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους όπου φυλάσσεται.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο νόημα και την σημασία της ευλογημένης περιόδου που εισερχόμαστε, καθώς επίσης και για την παρουσία της Παναγίας στην ζωή του καθενός, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι «Η Εκκλησία μας είναι Κοινωνία προσευχόμενη και προσώπων που είναι μέλη Σώματος Ιησού Χριστού και οι Άγιοι μας είναι Θεοφόρητοι Ναοί που καλούμαστε και εμείς να γίνουμε».

«Η Παναγία μας φέρνει αυτή την Ευλογία στην ζωή μας. Προσφέρει την αληθινή ζωή, προσφέρει τον Ιησού Χριστό και έρχεται δίπλα στον πονεμένο, στον ασθενή, στον δοκιμαζόμενο και στέκεται ως «Μητέρα της Καινούργιας Ζωής».

«Αυτή η Ζωή, η Καινούργια Ζωή, μέσα στην Αγία μας Εκκλησία, παίρνει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα τις ημέρες αυτές, γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να πλησιάσουμε πιο κοντά στην Παναγίας μας, να ανοίξουμε την καρδιά μας και να εναποθέσουμε την ελπίδα και τους προβληματισμούς μας».

Εν συνεχεία του λόγου ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις δύσκολες ημέρες που πέρασε η χώρα μας μέσα από τις φυσικές καταστροφές, υπογραμμίζοντας ότι «οι δοκιμασίες αυτές, μας επιτρέπουν να συνειδητοποιήσουμε τον Σεβασμό που πρέπει να έχουμε στο έργο της Δημιουργίας και του Θελήματος του Δημιουργού των πάντων.

Μέσα στην Εκκλησία υπάρχει η Ελπίδα και μέσα σε αυτήν την Κιβωτό μπορούμε να υπάρχουμε και εμείς και να ζούμε συνεχώς στην ασφάλεια και στην Κοινωνία των Αγίων μας».

Καταλήγοντας την ομιλία του ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο και το Ηγουμενοσυμβούλιο αυτής, για την ευλογία και την ευγενή καλοσύνη που είχαν να κομίσουν το πολύτιμο αυτό θησαύρισμα, καθώς επίσης και τους Πατέρες της Μονής, τον Ιερομόναχο π. Φιλόθεο και τον Μοναχό Ανδρέα, οι οποίοι και το συνόδευσαν, ενώ παράλληλα ευχήθηκε προς όλους να έχουν πνευματική και σωματική υγεία, ώστε ανεμπόδιστα να εορτάσουμε όλοι μαζί σε λίγες ημέρες την Παναγία Κοίμησή Της.

Για Φωτογραφίες ΕΔΩ

Παράκληση Παναγίας: Πλήθος πιστών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.