ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ Live: 13 Ιουνίου 2024 Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίων Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Ζωντανά. Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού - Ευλογία και Προσευχή στο Άγιο Λουκά τον Ιατρό.

Θα τεθεί τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού προς προσκύνηση από τους πιστούς. Θα διαβαστεί η ευχή του Αγίου Λουκά του Ιατρού υπέρ υγείας. Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός o Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΙΑΤΡΟΣ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Εσπερινού – Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 – Ώρα 19.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Παράκληση Αγίου Λουκά Κριμαίας ενώπιον του θαυματουργού Λειψάνου του. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Παράκλησης 13 Ιουνίου 2024 με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Λουκά του Ιατρού ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Πύλης Τρικάλων.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Αγίου Λουκά του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 19.30.

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός

Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός κατά κόσμον Βαλεντίν Φέλιξοβιτς Βόινο-Γιασενέτσκι είχε το χάρισμα της επιστημονικής και πνευματικής υπεροχής, που δεν το κράτησε για τον εαυτό του, ούτε το χρησιμοποίησε για να γίνει αρεστός στο σύστημα.

Το 1921 ο Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι χειροτονήθηκε ιερέας και αργότερα (1923) επίσκοπος Τασκένδης. Από τότε συνδύαζε ποιμαντικά και ιερατικά καθήκοντα.

Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ήταν ένας ευφυέστατος επιστήμονας. Εξέλιξε την ιατρική επιστήμη και δη την χειρουργική, που είναι μια πάρα πολύ εξειδικευμένη και λεπτή ειδικότητα.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.