ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 2023 Live: Εσπερινός 2 Νοεμβρίου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίων Πύλης. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Ζωντανά. Παράκληση των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού - Ευλογία και Προσευχή στους Αγίους Αναργύρους. Μεθέορτος Εσπερινός 2 Νοεμβρίου 2023 στις 18.00 το απόγευμα.

Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι και Θαυματουργοί και η μητέρα τους Θεοδότη.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙOI ΑΝΑΡΓΥΡOI: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 18.00.

ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Παράκλησης 2 Νοεμβρίου 2023 με τον Παρακλητικό Κανόνα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Θαυματουργών live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Εσπερινού Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων και Θαυματουργών – Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 – Ώρα 18.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Παράκληση Αγίων Αναργύρων. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι

Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός κατάγονταν από την Ασία. Οι γονείς τους ήταν άριστο πρότυπο χριστιανών συζύγων. Όταν η μητέρα τους Θεοδότη έμεινε χήρα, αφιέρωσε κάθε προσπάθεια της στη χριστιανική ανατροφή των δυο παιδιών της, Κοσμά και Δαμιανού. Η αγία Θεοδότη πρέπει να αποτελεί το πρότυπο κάθε μητέρας που θέλει τα παιδιά της να προκόψουν.

Τους δύο αδελφούς διέκρινε μεγάλη ευφυΐα και επιμέλεια, γι’ αυτό και σπούδασαν πολλές επιστήμες. Ιδιαίτερα όμως, επιδόθηκαν στην ιατρική επιστήμη, την οποία εξασκούσαν σαν διακονία φιλανθρωπίας προς τον πλησίον. Θεράπευαν τις ασθένειες των ανθρώπων, και ιδιαίτερα των φτωχών, χωρίς να παίρνουν χρήματα, γι’ αυτό και ονομάστηκαν Ανάργυροι.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης.

Ποιοι και Πόσοι είναι οι Άγιοι Ανάργυροι;

Τα τρία ζεύγη των Αγίων Αναργύρων. Οι Άγιοι Ανάργυροι είναι στην πραγματικότητα είκοσι. Μεταξύ αυτών υπάρχουν τρεις συζυγίες Αγίων Αναργύρων που φέρουν το ίδιο όνομα.

Δηλαδή οι Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός, τους οποίους τιμά η Ορθόδοξος Εκκλησία σε διαφορετικές ημέρες του έτους. Όλοι τους ήταν ξεχωριστά πρόσωπα και έζησαν διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Αρκετοί νομίζουν ότι οι Άγιοι Ανάργυροι είναι δύο, ο Κοσμάς και Δαμιανός, χωρίς να ξεχωρίζουν τα ζεύγη που τιμάμε τις δύο πρωτομηνιές (Ιουλίου και Νοεμβρίου). Αν ανατρέξουμε στα συναξάρια της εκκλησίας μας θα δούμε ότι η χορεία των Αναργύρων Αγίων ανέρχεται σε είκοσι μέλη.

Τους ονομάζουμε Αναργύρους γιατί όλοι είχαν την ιατρική επιστήμη ως μέσον θεραπείας και θαυμάτων. Για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού μεταλαμπάδευαν ήταν η πίστη στον Χριστό.

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι και πόσοι είναι οι Άγιοι Ανάργυροι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.