Στη μάχη για την παρασκευή αντισηπτικών και μασκών προστασίας από τον κορονοϊό έχει ριχτεί και ο στρατός. Έχουν ήδη παραχθεί 25 τόνοι αντισηπτικού και 40.000 μάσκες.

Οι παραγωγικές μονάδες του στρατού βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Περίπου 25 τόνοι αντισηπτικού έχουν φύγει από την 441 Αποθήκη Βάσης Υγειονομικού Υλικού του ελληνικού Στρατού προς τις μονάδες, καθώς και προς τα νοσοκομεία της χώρας και άλλα σημεία που ορίζονται από τις αρμόδιες επιτροπές υγείας. Αντισηπτικά έχουν σταλεί και στις μονάδες της Κύπρου.

Στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο, ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει είδη ιματισμού και υπόδησης για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στα όρια των Δήμων Πειραιώς-Δραπετσώνας-Κερατσινίου, έχουν ήδη παραχθεί 40.000 μάσκες με στόχο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η παραγωγή να φτάσει στις 150.000 μάσκες. Το ύφασμα για τις μάσκες είναι πιστοποιημένο και σύμφωνα με τα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας.

«Οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται με τρόπο ηχηρό και έντονο, πάντα δίπλα στην κοινωνία, σε όσες δύσκολες δοκιμασίες αυτή αντιμετωπίζει» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και τόνισε «αυτή η προσπάθεια δεν αφορά μόνο στην κάλυψη των αναγκών των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.