Με ταχυδρομική αποστολή, λόγω των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό, παραδόθηκαν τα βραβεία στους μαθητές και στις μαθήτριες, που διακρίθηκαν στους δύο πρόσφατους Μαθητικούς Διαγωνισμούς (2019-2020 και 2020-2021) για την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τους διαγωνισμούς προκήρυξαν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διά της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων. Οι συμμετασχόντες – μαθητές της Β΄ και της Γ΄ τάξης Γυμνασίου – κλήθηκαν να δημιουργήσουν βίντεο διαρκείας 6΄ με θέματα σχετικά με προσωπικότητες της Τουρκοκρατίας και του Αγώνος.

Συνολικά απονεμήθηκαν βραβεία σε 52 μαθητές και σε 21 σχολεία από όλη την Ελλάδα, δεδομένου ότι ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε ομάδες 1-3 μαθητών. Καθένας από τους βραβευθέντες μαθητές έλαβε μία Καινή Διαθήκη, μία προσωπική επιστολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ένα τάμπλετ. Ο επιβλέπων ή η επιβλέπουσα εκπαιδευτικός έλαβε μία δερματόδετη Καινή Διαθήκη. Και προς τη Διεύθυνση κάθε βραβευομένου σχολείου απεστάλη μία συγχαρητήριος επιστολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και μία σειρά 10 Τόμων με τα Πρακτικά των 10 Επιστημονικών Συνεδρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Τουρκοκρατία και την Ελληνική Επανάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προκηρυχθεί νέος Μαθητικός Διαγωνισμός από την Εκκλησία της Ελλάδος και τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων με θέμα σχετικό με τη μνήμη του Μικρασιατικού Ελληνισμού, λόγω της συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η προθεσμία υποβολής των έργων (βίντεο διαρκείας 6΄) λήγει στις 16.3.2022 και οι νικητές θα κερδίσουν μία τριήμερη εκδρομή στο Πήλιο, αν το επιτρέψουν οι υγειονομικοί περιορισμοί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.