Τα κάλαντα των ημερών και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια άκουσε το πρωί της Πέμπτης, από νέους και νέες της Ομογένειας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Η ευχάριστη έκπληξη ήταν διπλή για τον Σεβασμιώτατο, αφού μέσα σε λίγες ώρες το “κατώφλι” των κεντρικών γραφείων της Αρχιεπισκοπής, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ, πέρασαν διαδοχικά πολυπληθής αντιπροσωπεία από τη Χριστιανική Ένωση Ελλήνων Νέων και παιδιά των χορευτικών τμημάτων της Ποντιακής Αδελφότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας “Ο Ποντοξενιτέας”.

Οι γλυκές νεανικές φωνές και οι ήχοι των παραδοσιακών μουσικών οργάνων δημιούργησαν μια απερίγραπτη ατμόσφαιρα στην αίθουσα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, με τις νοσταλγικές μελωδίες να ενθουσιάζουν αφενός και να συγκινούν αφετέρου, τόσο τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο, όπως και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο που ήταν μαζί του, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς τους νέους που τον επισκέφθηκαν, συνομίλησε μαζί τους, τους προσέφερε κεράσματα και αντάλλαξαν ευχές ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων και της ελεύσεως του νέου έτους.

Ειδικότερα, στα μέλη της Χριστιανικής Ένωσης απηύθυνε την παράκληση να επισκέπτονται τακτικά την Αρχιεπισκοπή, για να συζητούν μαζί του και να ανταλλάσσουν σκέψεις, ενώ τα παρότρυνε πατρικά να παραμείνουν κοντά στον Χριστό, που είναι το φως στη ζωή μας, όπως τους επισήμανε, το οποίο οφείλουμε να μοιραζόμαστε και με τους άλλους ανθρώπους.

Τα παιδιά του Συλλόγου “Ο Ποντοξενιτέας” έψαλαν τα παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα των Χριστουγέννων: “Χριστός γεννέθεν χαρά σον κόσμον, Χα καλήν ωράν καλήν σ’ ημέραν”, με τη συνοδεία, φυσικά, της ποντιακής λύρας. Ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος αναφέρθηκε στο μεγαλείο του Πολιτισμού που είχε αναπτυχθεί στον Πόντο πριν από τον ξεριζωμό, και παρότρυνε τους νέους να είναι υπερήφανοι για τον τόπο καταγωγή τους και για τους προγόνους τους.

Με συγκίνηση, επίσης, παρέλαβε δύο όμορφα δώρα, το ημερολόγιο του “Ποντοξενιτέα” για το 2021 και ένα ιστορικό λεύκωμα για τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.