Στο πλευρό των Επιστημόνων Μαιών και του υπόλοιπου νοσηλευτικού προσωπικού, που εργάζονται στα Δημόσια & Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και συγκεκριμένα στο Γυναικολογικό –Μαιευτικό Τμήμα, στάθηκαν για μία ακόμη φορά ο Σύλλογος Μαιών Επιστημόνων Αθήνας (ΣΜΕΑ) με την αεικίνητη Πρόεδρο του καθηγήτρια στην Έδρα Μαιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κα Βικτωρία Βιβιλάκη και την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της ΙΑΑ κα Μαίρη Πίνη, με σκοπό να μοιράσουν προστατευτικές μάσκες για τις μαίες & το λοιπό νοσηλευτικό Προσωπικό των συγκεκριμένων τμημάτων.

Θυμίζετε ότι τις μάσκες για το προσωπικό τις φτιάχνουν γυναίκες & άνδρες, που έχουν παρακολουθήσει ή συνεχίζουν να παρακολουθούν τα τμήματα δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ και συγκεκριμένα το Τμήμα Κοπτικής –Ραπτικής & Ενδυματολογίας του φορέα μας. Έτσι το μεσημέρι της 24 Απριλίου 2020 οι δυο κυρίες Βιβιλάκη και Πίνη ξεκίνησαν τις επισκέψεις τους, από το Νοσοκομείο Αττικό, που ταυτόχρονα είναι και Πανεπιστημιακό.

Μάλιστα την Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που εδρεύει στο Αττικό, διευθύνει η κα Σοφία Καλανταρίδου η οποία παράλληλα είναι Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας και Συντονίστρια της αντίστοιχης Ομάδας Εργασίας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Στην ίδια κλινική εργάζεται και ο «συνεργάτης του ΚΕΣΟ» Μαιευτήρας Γυναικολόγος κ. Νίκος Βραχνής. Στην συγκεκριμένη κλινική τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε παρακολουθήσει Διεθνώς Συνέδριο με θέμα: την «αιμορραγία κατά τον τοκετό» ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος και Πρόεδρος του ΚΕΣΟ κ. Ιερώνυμος. Σήμερα ως γνωστό το Αττικό αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για το καρωνοιό και στην εν λόγω κλινική, έχουν γεννηθεί υγιή παιδιά από μητέρες φορείς του Ιού.

Για λογαριασμό των Μαιών –Νοσηλευτριών του Αττικό τις μάσκες τις παρέλαβε από το Τμήμα των Μαιών η κα Φωτεινή Δρίβα. Ακολούθως μεταβήκαμε στο Γενικό Κρατικά Νοσοκομείο Νίκαιας “Άγιος Παντελεήμων” εκεί παραδώσαμε τις μάσκες στην υπεύθυνη του Τμήματος των Μαιών κα Φωτεινή Καραβιτάκη. Από αυτήν μάθαμε ότι στο νοσοκομείο γεννούν πολλές γυναίκες κυρίως από τα Hot spot του Ελαιώνα του Σκαραμαγκά και των λοιπόν δομών της Νοτιοδυτικής Αττικής. Μας εξέφρασα το παράπονο της ότι γενικά «οι Ελληνίδες δεν γεννούν παιδιά και έκανε στην ευχή να ξεκινήσουν να γεννούν». Τρίτη και τελευταία στάση για ημέρα, όταν στο Τζάνειο του Πειραιά. Εκεί μας υποδέθηκε η Τμηματάρχες των Μαιών η κα Μαρία Μπουζίνη η οποία παρέλαβε και αυτή με πολύ χαρά τις μάσκες των «εθελοντών -συνεργατών» του ΚΕΣΟ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.