Ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να είναι αποδεκτοί από τις οικογένειές τους ως παιδιά και αδέλφια.

Να σταθούν στο πλευρό των ομοφυλόφιλων παιδιών τους κάλεσε χθες ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τους γονείς τους. Αντί να τα καταδικάζουν, όπως είπε ο πάπας Φραγκίσκος, οι γονείς θα πρέπει να είναι δίπλα τους και να τα στηρίζουν.

Ο Ποντίφικας προέβη σε αυτά τα σχόλια εκτός κειμένου σε εβδομαδιαία ομιλία του αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στο πλαίσιο της ανατροφής της. Τα ζητήματα αυτά περιλαμβάνουν και «γονείς που διακρίνουν διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς στα παιδιά τους και πρέπει να δουν πώς θα το χειριστούν, πώς θα στέκονται πλάι στα παιδιά τους και όχι να κρύβονται πίσω από μια στάση καταδίκης», τόνισε ο Πάπας.

«Σκέφτομαι το πώς να το διαχειριστούν αυτό και να είναι στο πλευρό των παιδιών και όχι να κρυφτούν πίσω από μία στάση αποδοκιμασίας. Ποτέ μην αποδοκιμάζετε ένα παιδί», υπογράμμισε.

Ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να είναι αποδεκτοί από τις οικογένειές τους ως παιδιά και αδέλφια. Επιπλέον, είχε υποστηρίξει ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί γάμους ομοφύλων, αλλά μπορεί να στηρίξει νόμους περί συμφώνων συμβίωσης που επιτρέπουν σε ομόφυλα ζευγάρια δικαιώματα σε τομείς όπως οι συντάξεις, η παροχή υπηρεσιών υγείας και η κληρονομιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2021, το γραφείο του Βατικανού είχε εκδώσει έγγραφο με το οποίο απαγόρευε σε καθολικούς ιερωμένους να ευλογούν ζευγάρια του ιδίου φύλου, προκαλώντας δυσφορία μεταξύ των ομοφυλόφιλων Καθολικών. Πάντως, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία, αυτή η πρακτική είχε αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται σε ενορίες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.