Την γνώμη του για τον πόλεμο στην Ουκρανία, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο RSI NEWS ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Ποντίφικας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία τροφοδοτείται από τα συμφέρονται πολλών “αυτοκρατοριών” και όχι μόνο της Ρωσίας.

Να αναφερθεί ότι παρόλο που ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε την δήλωση αυτή, δεν διευκρίνισε ποιες είναι οι «αυτοκρατορίες» που υποκινούν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Υπάρχουν αυτοκρατορικά συμφέροντα εκεί, όχι μόνο αυτοκρατορικά συμφέροντα της Ρωσίας, αλλά και άλλων αυτοκρατοριών. Τα αυτοκρατορικά συμφέροντα είναι που βάζουν τα συμφέροντα των λαών σε δεύτερο πλάνο» – ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Επίσης, ο Ποντίφικας συμπλήρωσε ότι στην Ουκρανία παλιά όπλα πωλούνται, νέα δοκιμάζονται.

Σε άλλο σημείο ο Πάπας σημείωσε ότι τη δεύτερη μέρα του πολέμου, απευθύνθηκε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να τον δεχτεί στη Μόσχα και να διαπραγματευτεί μαζί του, αλλά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αρνήθηκε ευγενικά το αίτημά του.

«Θα μιλούσα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν τόσο καθαρά όσο και δημόσια. Είναι μορφωμένος άνθρωπος. Τη δεύτερη μέρα του πολέμου, ήμουν στη ρωσική πρεσβεία στην Αγία Έδρα και δήλωσα έτοιμος να φύγω για τη Μόσχα εάν ο Πούτιν μου άφηνε παράθυρο για διαπραγματεύσεις. Ο Λαβρόφ μου έγραψε ευχαριστώ, αλλά τώρα δεν είναι η ώρα. Ο Πούτιν γνωρίζει ότι είμαι διαθέσιμος», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.