Κορυφώνεται η αγωνία για τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης θα χειρουργηθεί στην Πολυκλινική Τζεμέλι της Ρώμης για εντερική απόφραξη.

Η επέμβαση στον Πάπα Φραγκίσκο θα γίνει με γενική αναισθησία με την μέθοδο της λαπαροσκόπησης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο ποντίφικας θα παραμείνει στο νοσοκομείο για «αρκετές ημέρες» για μετεγχειρητική φροντίδα. Η εγχείρηση δεν είναι περίπλοκη, αλλά η ηλικία και η κατάσταση του ασθενούς απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

«Η επέμβαση, που οργανώθηκε τις τελευταίες ημέρες από την ιατρική ομάδα που φροντίζει τον Άγιο Πατέρα, κατέστη αναγκαία λόγω έγκλειστης τομής που προκαλεί υποτροπιάζοντα, επώδυνα και επιδεινούμενα υποαποφρακτικά σύνδρομα» σημείωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Βατικανού, Matteo Bruni.

Το δωμάτιο του Πάπα Φραγκίσκου βρίσκεται στον 10ο όροφο της κλινικής Τζεμέλι και έχει φτιαχτεί το 1980. Πρόκειται για μια μεγάλη σουίτα εκτός από το δωμάτιο με το κρεβάτι, το μπάνιο, την τηλεόραση και ορισμένα όργανα για την αρτηριακή πίεση υπάρχει και έναν άλλος χώρο με ένα μικρό καθιστικό με καναπέ-κρεβάτι. Το δωμάτιο του Πάπα έχει μεγάλα παράθυρα με θέα στην κύρια είσοδο του νοσοκομείου. Τα μέσα ασφαλείας στο νοσοκομείο είναι δρακόντεια.

Ο 86χρονος Πάπας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και χρησιμοποιεί μπαστούνι και αναπηρικό καροτσάκι για να αντιμετωπιστεί η ασθένεια των γονάτων.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε κάνει και πάλι χειρουργείο στο παχύ έντερο τον Ιούλιο του 2021. Τότε είχε παραμείνει στο νοσοκομείο συνολικά για 11 ημέρες, ενώ στη συνέχεια έδειχνε να αναρρώνει με επιτυχία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.