Στην πατρίδα του πάπα Φραγκίσκου, την Αργεντινή, η εισαγωγή του στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ανησύχησε πολλούς πιστούς οι οποίοι έσπευσαν στις εκκλησίες προκειμένου να προσευχηθούν για τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αν και οι περισσότεροι εξέφραζαν αισιοδοξία ότι σύντομα θα αναρρώσει πλήρως.

Νωρίτερα σήμερα, το Βατικανό ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του πάπα Φραγκίσκου παρουσιάζει βελτίωση, υπογραμμίζοντας ότι ο 86χρονος ποντίφικας προσευχήθηκε σε ένα μικρό παρεκκλήσι του νοσοκομείου.

Στη βασιλική του Σαν Χοσέ ντε Φλόρες, στη συνοικία του Μπουένος Aιρες όπου ο κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο πέρασε τα παιδικά του χρόνια, ο ιερέας Μαρτίν Μπουρντιέ ανέφερε ότι οι πιστοί έσπευσαν να προσευχηθούν για τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. «Προσευχόμαστε για εκείνον… Είναι δυνατός και νομίζω πως θα το ξεπεράσει», είπε στο πρακτορείο Reuters.

Σε αυτήν τη συνοικία της πρωτεύουσας πολλοί είναι εκείνοι που αναπολούν τον Φραγκίσκο, ο οποίος δεν έχει επιστρέψει στην Αργεντινή μετά την ανάρρησή του στον παπικό θρόνο πριν από 10 χρόνια.

«Είναι πολύ αγαπητός και έχει μεγάλη επιρροή σε όλον τον κόσμο, θέλω να συνεχίσει έτσι», είπε ο Oσκαρ Κουατόρντιο εξερχόμενος από τον καθεδρικό ναό του Μπουένος Aιρες, όπου προσευχήθηκε για τον πάπα Φραγκίσκο. Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για την περιπέτεια της υγείας του, απάντησε αρνητικά προτού συμπληρώσει: «Eχει τα χρονάκια του βέβαια, έτσι δεν είναι;».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.