Επιστολή απηύθυνε στον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη θρονική γιορτή του Αγίου Ανδρέα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης στην επιστολή του πάπα Φραγκίσκου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, επ΄ευκαιρία της θρονικής εορτής του Αγίου Ανδρέα.

Την επιστολή παρέδωσε στον κύριο Βαρθολομαίο ο καρδινάλιος Ρουρτ Κοχ, πρόεδρος του Συμβουλίου της Αγίας Έδρας για την προαγωγή της Ενότητας των Χριστιανών, ο οποίος ήταν επικεφαλής αντιπροσωπείας του Βατικανού που μετέβη στο Φανάρι.

Στο μήνυμά του, μεταξύ των άλλων, ο πάπας Φραγκίσκος υπογραμμίζει:

«Ενωμένοι στην πίστη, προσπαθούμε με αποφασιστικότητα να κάνουμε εμφανή την κοινωνία μας. Έστω κι αν αναγνωρίζουμε ότι παραμένουν θεολογικά και εκκλησιολογικά θέματα που αφορούν κύρια σημεία του θεολογικού μας διαλόγου που είναι σε εξέλιξη, εύχομαι Καθολικοί και Ορθόδοξοι να μπορέσουν να συνεργαστούν όλο και περισσότερο, στους τομείς στους οποίους όχι μόνον είναι εφικτό, αλλά επιβάλλεται να το πράξουμε».

Παράλληλα, ο ποντίφικας προσθέτει:

«Η πλήρης κοινωνία την οποία προσδοκούμε είναι φυσικά δώρο Θεού, μέσω της χάρης του Αγίου Πνεύματος. Ας μπορέσει ο Κύριος να μας βοηθήσει να είμαστε έτοιμοι να αγκαλιάσουμε το δώρο αυτό, διαμέσου της προσευχής, της εσωτερικής μετάνοιας και πραγματοποιώντας άνοιγμα προς την αναζήτηση και την προσφορά συγγνώμης».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.