Παπαφλωράτος: Σε ό,τι αφορά στις ελληνοτουρικές σχέσεις, ο καθηγητής στρατιωτικών σχολών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Τουρκία να κλιμακώσει την ένταση.

«Την ενόχλησε πολύ το θέμα των χειροκροτημάτων, όταν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Κύπρο. Μην ξεχνάμε ότι πάγιος στόχος της Τουρκίας εκτός από το Αιγαίο είναι η Κύπρος. Άρα μπορεί να κλιμάκωσει και να δούμε νέες προκλήσεις», κατέληξε.

Για το βέτο της Τουρκίας στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο καθηγητής στρατιωτικών σχολών, Γιάννης Παπαφλωράτος.

Όπως εξήγησε αυτό έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στη Δύση, καθώς απαιτείται ομοφωνία για να προχωρήσει η διαδικασία, ωστόσο η Άγκυρα παίζει το προσωπικό της παιχνίδι.

«Ένα αμερικανικό think tank λέει ότι ο Ερντογάν έχει στείλει στη Μόσχα αντιπροσώπους και ζητά ανταλλάγματα από τον Πούτιν για να καθυστερήσει την ένταξη στο ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαφλωράτος.

Σε ό,τι αφορά στις ελληνοτουρικές σχέσεις, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Τουρκία να κλιμακώσει την ένταση. «Την ενόχλησε πολύ το θέμα των χειροκροτημάτων, όταν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Κύπρο. Μην ξεχνάμε ότι πάγιος στόχος της Τουρκίας εκτός από το Αιγαίο είναι η Κύπρος. Άρα μπορεί να κλιμάκωσει και να δούμε νέες προκλήσεις», κατέληξε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.