Το πρωί της Παρασκευής 1/01 τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή η επίσημη δοξολογία του νέου έτους από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα. Την πρωτοχρονιά επιτρεπόταν οι πιστοί να εισέλθουν μέσα στην εκκλησία, καθώς όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση επιτρέπονταν 25 πιστοί για τους μικρούς ναούς και 50 για τους μητροπολιτικούς.

Η δοξολογία τελέσθηκε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, με περιορισμένο αριθμό πιστών που υπήρχαν στο εσωτερικό, ενώ όλοι φορούσαν μάσκες. Το παρόν έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής Γιάννης Μουρτίδης και η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ Ζωή Κοσμίδου.

Κόπηκε η πρώτη βασιλόπιτα
Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, αφού ολοκλήρωσε την λειτουργία εξέφρασε τις ευχές του, ώστε να μπει καλά αυτός ο χρόνος και είναι ευλογημένος για όλους. Παράλληλα, έκανε και αναφορά στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821 χαρακτηρίζοντας την φετινή χρονιά ως «χρονιά – ορόσημο». «Μια χρονιά (το 2021) η οποία είναι ορόσημο για όλο τον ελληνισμό και όλο το γένος μας. 2021 γράφουν τα ημερολόγιά μας. Κανέναν άλλος λαός, κανένας δεν θα μπορούσε 400 και για εμάς (την Θράκη) 500 χρόνια να μπορέσουμε να μείνουμε όρθιοι και σταθεροί», είπε ο Μητροπολίτης και πρόσθεσε πως το καταφέραμε «γιατί είχαμε την πίστη μας».

«Είχαμε ιδανικά» συνέχισε ο Μητροπολίτης, αλλά παρατήρησε ότι αυτά τα έχουν ξεχάσει τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες. «Ξέρετε γιατί; Γιατί πλουτίσαμε, γιατί είχαμε πολλά λεφτά και όταν έχει κανείς πολλά λεφτά και πολλές ανέσεις και τον Θεό ξεχνάει και τους γονείς του και τους προπάππους του ξεχνάει», σημείωσε.

Ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να στείλει και την αγάπη του στις οικογένειες που δοκιμάστηκαν από την πανδημία αλλά και από άλλες αιτίες και έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα. Φέτος, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών η βασιλόπιτα της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής κόπηκε μετά την λειτουργία μαζί με την βασιλόπιτα της ενορίας του καθεδρικού ναού. Ο Μητροπολίτης ήταν αυτός που ευλόγησε κι έκοψε και τις δύο πίτες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.