Περισσότερα από 600 άτομα παρακολούθησαν τις εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Θεολογικής Σχολής ΈΚΠΑ υπό τον τίτλο «Ὑμεῖς γὰρ ἐπ᾽ ἐλευθερίᾳ ἐκλήθητε» 1821-2021, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 4 έως 7 Νοεμβρίου 2021 στην ανακαινισμένη Αίθουσα Οπτικοακουστικής Διδασκαλίας Α΄ της Σχολής.

Αυτό έδειξαν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία καθώς το Συνέδριο διεξήχθη υβριδικά, με φυσική αλλά και εξ αποστάσεως παρουσία, εξαιτίας τον μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αν. Καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής κ. Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος.

Διακεκριμένοι θεολόγοι, κληρικοί, ιστορικοί, νομικοί, κοινωνιολόγοι κ.ά. φώτισαν με τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους άγνωστες πτυχές της Επανάστασης του 1821 και του ρόλου, που διαδραμάτισαν τα θεολογικά γράμματα και η Εκκλησία στη διατήρηση της αυτοσυνειδησίας του Ελληνικού λαού.

Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Χρήστος Καραγιάννης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους τους εισηγητές του συνεδρίου και προς όλους εκείνους που εργάστηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.