«Η ανομία στηρίζεται στο ψεύδος. Και στην πατρίδα μας τέτοια ανομία έχει να επικρατήσει αιώνες», τόνισε χθες, στους 20.000 και πλέον πιστούς, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, από τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού.

«Όλα αυτά που θέλει να δεσμεύσει το κράτος, έχουν χτιστεί προς δόξαν Θεού και το έλεος του δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν» ανέφερε σε άλλο σημείο. Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και ειρηνική πορεία προς την κεντρική πλατεία της πόλης.

Την ίδια ημέρα, στην πλατεία Ελευθερίας στο Νίκσιτς, χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν υψώνοντας τη φωνή τους πως το νομοσχέδιο αυτό δεν θα εφαρμοστεί. Επικεφαλής της ειρηνικής διαδήλωσης, ήταν ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπουντίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος.

«Δεν ζητούμε τίποτα περισσότερο από αυτό το οποίο δικαιούμαστε. Απαιτούμε τον σεβασμό, όπως αυτό γίνεται και στις άλλες θρησκευτικές ομάδες, μιας και αποτελούμε την θρησκευτική πλειοψηφία της χώρας.

Η Εκκλησία μας έχει συμβάλει τα μέγιστα στη διατηρήσει και προάσπιση του πολιτισμού μας και αυτό δεν θα πρέπει να το παραγνωρίζει το κράτος. Αυτό άλλωστε οδηγεί και τον πιστό λαό μας στους δρόμους. Δεν θέλουμε να καταπατηθούν τα δίκαια μας. Εύχομαι αυτός ο νόμος να μην εφαρμοστεί γιατί θα είναι επιζήμιος για όλους», τόνισε, προς το συγκεντρωμένο πλήθος ο Πανιερώτατος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.