Με μια σειρά λατρευτικές εκδηλώσεις πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, τον προστάτη Άγιο Πρωτομάρτυρα Στέφανο στον οποίο και είναι αφιερωμένο το μικρό καθολικό της Μονής. Έτσι σήμερα το απόγευμα τελέστηκε η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης «ΣΤΑΓΩΝ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ» κ.κ. Θεόκλητος , ο οποίος μίλησε και για τον Άγιο Στέφανο.

Παρευρέθηκαν , όπως κάθε χρονιά άλλωστε , Ηγούμενοι και Μοναχοί των Μετεωρίτικων Μονών , Ιερείς της περιοχής , και πλήθος πιστών από την Καλαμπάκα και την ευρύτερη περιοχή .
Τους προσκυνητές καλωσόρισε η Ηγουμένη Χριστονύμφη η οποία χθες είχε και τα ονομαστήριά της , αλλά και οι Μοναχές της Αδελφότητας.

Στον Μέγα Εσπερινό παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Αγοραστός , ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης , ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Μπουτίνας , ο πρώην Βουλευτής κος Βλαχογιάννης , ο πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Πινιάρας , εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής , Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών.

Λίγα στοιχεία για το Μοναστήρι
Το μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου βρίσκεται στην κορυφή του βράχου της νοτιοανατολικής πλευράς της συστάδας των βράχων που έχει έκταση 7.500 τ. μέτρα.

Ο Πρώτος ασκητής που φιλοξένησε αυτός ο βράχος, όπως φαίνεται από μια επιγραφή που υπήρχε κοντά στην είσοδο της Μονής το έτος 1192 μΧ., ήταν ο Ιερεμίας, όπως βεβαιώνουν οι ιστορικοί ερευνητές.
Ωστόσο πρώτος κτήτορας της Μονής είναι ο Αρχιμανδρίτης Όσιος Αντώνιος γύρω στον 16ο αιώνα, που η παράδοση τον έχει συνδέσει με την ιστορική Βυζαντινή οικογένεια των Καντακουζηνών.

stagonnews

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.