Σε κλίμα κατάνυξης και με νωπές τις μνήμες από την περσινή πυρκαγιά τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στον Κοκκινόβραχο Αττικής.

Τον εσπερινό τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφιδνών, Αρχιμ. Τιμόθεος Αναγνωστάκης, παρουσία ευλαβών προσκυνητών και του Συλλόγου Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας (ΣΕΑΔ).

Κατά την διάρκεια του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, συνοδεία του Συλλόγου Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας, κλιμάκιο του οποίου ήταν από τα πρώτα που έφτασαν στο πύρινο μέτωπο της περσινής πυρκαγιάς και κατέβαλε τιτάνια προσπάθεια.

Να αναφερθεί ότι το Ιερό Παρεκκλήσιο βρίσκεται δυτικά στον κάμπο των Αφιδνών, στους πρόποδες τις Πάρνηθας, σε υψόμετρο 310 μέτρων και είναι πρόσφατα ανακαινισμένο.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Κοκκινόβραχος χτίστηκε από Αρβανίτες κτηνοτρόφους και αρχικά έφερε την ονομασία Λιοσάτι. Το 1927 ο οικισμός μετονομάστηκε σε Κοκκινόβραχος, αν και εξακολουθεί να αναφέρεται ακόμη ως Λιοσάτι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.