Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, κατά το διήμερο Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, προέστη στις λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, στο φερώνυμο Ιερό Βαπτιστήριο του Αγίου, στην περιοχή Λινοπότι της γενέτειρας του, νήσου Κω, φιλοξενούμενος του οικείου Ποιμενάρχη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Σημειώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος είναι ο Κτίτωρ του Ιερού Βαπτιστηρίου, το οποίο ανήγειρε κατά τα έτη που διακόνησε την τοπική Εκκλησία ως Πρωτοσύγκελλος, Εφημέριος και Ανακαινιστής εκ βάθρων του παρακειμένου Ιερού Ναού Αγίου Παύλου Λινοποτίου.

Το απόγευμα της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2023, εψάλη ο Μέγας Δισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτη Σεβασμιωτάτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ενώ τους δυό Αρχιερείς πλαισίωσαν, ο Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ και οι Ιερείς: π. Αντώνιος Κασιώτης, π. Ευτύχιος Παπαγεωργίου, π. Ιωάννης Σταυρόπουλος και π. Βαγιανός-Ιωάννης Κώστογλου. Έψαλλαν εν χορώ υπό την διεύθυνσιν του Πρωτοψάλτη κ. Μιχαήλ Ανδρέου, οι Ιεροψάλτες κ.κ. Γεώργιος Σανιδάς, Γεώργιος Κανδύλης, Αντώνης Λύχνος και Ιωάννης Κιάρης, ενώ συμμετείχαν και ευάριθμοι πιστοί, οι οποίοι προσκύνησαν και το εκεί φυλασσόμενο απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Με συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος ανακάλεσε στην μνήμη του και μνημόνευσε στην ομιλία του, πρόσωπα που συνέβαλαν καθοριστικά στην ανέγερση του ιερού αυτού χώρου καθώς και όλες τις προσπάθειες ετών για την ανέγερσή του – παρά τα εμπόδια που υπήρχαν – αλλά και τα λαμπρά του εγκαίνια προ δεκαετίας, την 13η Νοεμβρίου 2013.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, αφού καλοσώρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσόστομο, τον προσκάλεσε να καθιερώσει την ετήσια συμμετοχή του στον εορτασμό της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου στο Ιερό Βαπτιστήριο που έκτισε.

Σήμερα το πρωί, ομοίως στο Πανηγυρίζον Ιερό Βαπτιστήριο εψάλη ο Όρθρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.