Ι.Μ. ΣΥΜΗΣ, ΤΗΛΟΥ, ΧΑΛΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ

Σήμερα 21η Ιουνίου 2021, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος πανηγύρισε μεγαλοπρεπώς ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Σύμης, ο οποίος ανοικοδομήθη το έτος 1881 με την παλλαϊκή συμμετοχή των ευσεβών κατοίκων της Σύμης και δεσπόζει σε περίοπτη θέση στο επάνω μέρος του Χωριού, αποτελώντας αναμφίβολα την κορωνίδα του γραφικού νεοκλασσικού οικισμού της Συμαϊκής «άνω Χώρας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε εις τον Όρθρον και τέλεσε την Θ. Λειτουργία, με συλλειτουργούς του άπαντας τους Ιερείς της Σύμης μετά του Διακόνου, ενώ τα ιερά αναλόγια διακόνησαν, οι Ιεροψάλτες του Ναού κ. Πανορμίτης Κακακιός, κ. Προκόπιος Χατζηχρυσάφης και οι φιλοξενούμενοι κ. Μερκούριος Γιανναράς, κ. Χαράλαμπος Κατσιμπρής, κ. Μιχαήλ Κυπριώτης, κ. Εμμανουήλ Κυπριώτης και κ. Μιχαήλ Τσαβαρής.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε εμπνευσμένα προς τους πολυπληθείς πιστούς, οι οποίοι σημειωτέον τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα προσήλθαν για να ανάψουν το κερί της ευσεβείας, κλίνοντας το γόνυ της ψυχής και του σώματος εις τον εν Τριάδι προσκυνούμενον Κύριον, περί του Προσώπου του Αγίου Πνεύματος, το Οποίον «όλον συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας» και αγιάζει «πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον». Παρέστησαν δε και οι τοπικές Αρχές, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σύμης κ. Ελευθ. Παπακαλοδούκα και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος, με την μέριμνα του δραστήριου Εφημερίου π. Γεωργίου Χατζηχρυσάφη, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των κυριών της ενορίας προσφέρθηκαν στους εκκλησιαζομένους συσκευασμένα τα πλούσια πατροπαράδοτα κεράσματα, όπου, στο ευρύχωρο προαύλιο του Ναού, είχαν την ευλογημένη ευκαιρία της διαπροσωπικής επικοινωνίας μεταξύ τους, αποτυπώνοντας έτσι εμπράκτως το λόγιον του ι. υμνογράφου: «εις ενότητα πάντας εκάλεσεν και συμφώνως δοξάζομεν το Πανάγιον Πνεύμα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.