Με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Έξω Γωνιάς Σαντορίνης τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων η εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού προεξάρχοντος των ιερών ακολουθιών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου και τη συμμετοχή κληρικών της νήσου.

Κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερθέντας άρτους και κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος στο θαυμαστό βίο και τα ποικίλα μαρτύρια του αγίου Χαραλάμπους και σε συνάρτηση με το παράγγελμα από την Αποκάλυψη “γίνου πιστός ἄχρι θανάτου καί δώσω σοι τόν στέφανον τῆς ζωῆς” υπέβαλε το ερώτημα αν σήμερα χρειαζόμαστε την πίστη. Τόνισε επίσης ότι ο τιμώμενος άγιος είναι ένα πραγματικό υπόδειγμα θερμής πίστεως αλλά και θεάρεστης ιερατικής διακονίας, εξαιτίας των οποίων ανταμείφθηκε από το Θεό με τον στέφανο της αιώνιας ζωής.
Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ενώ τον θειο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, αρχιμ. Ματθαίος Μπαρούσης, ο οποίος και σημείωσε ότι ο άγιος Χαράλαμπος με το μαρτυρικό του τέλος ως επιστέγασμα της θεάρεστης βιοτής του έλαβε την αιώνια ζωή και ανάπαυση αλλά και πολλή παρρησία από τον Κύριο για να πρεσβεύει για όλους, όσοι τον επικαλούνται. Και για το λόγο αυτό έως τις ημέρες μας επιτελεί πλήθος θαυμάτων.
Στο τέλος της Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία της ιεράς εικόνος του Αγίου και ευλογήθηκε η πανήγυρη!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.