Πανηγύρισε ο Ι.Ν. του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Σκάλα Ωρωπού.

Ι.Μ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ – Η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Σκάλας Ωρωπού, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου συμπαραστατουμένου υπό του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνορος Καραγιάννη, των Αρχιερατικών Επιτρόπων Εκάλης-Νέας Ερυθραίας, Ωρωπού και ιερέων της περιοχής.
Κατά διάρκεια της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτηςκ. Κύριλλος προχείρισε στον βαθμό του Αναγνώστου τον κ. Ιωάννη Λεμονίτση, ιεροψάλτη του Ιερού Ναού.

Την ώρα του Κοινωνικού ο Ιεροκήρυκας κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος στο ιεραποστολικό και διδακτικό έργο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, επισημαίνοντας τις δυσκολίες και τα εμπόδια της εποχής εκείνης.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ανδρέου και των Ιερών σεβασμάτων που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό, πέριξ της πόλεως του Ωρωπού(της οποίας αποτελεί πολιούχος), με τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Ωρωπού.

Τέλος, το παρόν έδωσαν πολιτικές αρχές και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, με πρώτο τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.