Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, κατά την εορτή του Αγίου Φανουρίου, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στο Ίλιον.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα και αναφέρθηκε στην έννοια της αγιότητας και στη θέση των Αγίων, ερμηνεύοντας το στίχο από την Α’ προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου «εὐχαριστῶ τῷ Θεῷ μου πάντοτε περὶ ὑμῶν ἐπὶ τῇ χάριτι τοῦ Θεοῦ τῇ δοθείσῃ ὑμῖν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ … καθὼς τὸ μαρτύριον τοῦ Χριστοῦ ἐβεβαιώθη ἐν ὑμῖν» (1, 4-6). Η στερέωση της μαρτυρίας του μηνύματος του Χριστού μεταξύ των πιστών δημιουργεί τους Αγίους.

Στη συνέχεια ανέλυσε το λόγο του Χριστού ο οποίος είπε πως είναι το φως του κόσμου, πως είναι η αλήθεια και η ζωή, εξηγώντας πως οι Άγιοι αντανακλούν αυτές τις ιδιότητες του Χριστού στη ζωή τους και ενδυναμώνουν τους πιστούς κάθε εποχής, οδηγώντας τους στον Χριστό.

Στην ακολουθία παρευρίσκοντο ο βουλευτής κ. Ιωάννης Λοβέρδος, ο πρώην βουλευτής κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Ιλίου κ. Νικολάου Ζενέτου, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Ιλίου, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.