Ι.Μ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Με την παρουσία πλήθους πιστών και με θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη της Παναγίας της Πεταλιδιωτίσσης στο Πεταλίδι Μεσσηνίας.

Κατά την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Νεοφύτου Σαχλά ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο π. Φίλιππος κηρύττοντας το Θείο λόγο αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ως Πηγή ζωής. Τόνισε δε ότι ο ίδιος ο Χριστός ταυτοποιήθηκε ως Ζωή, λέγοντας ότι “Εγώ ειμί η οδός, η αλήθεια και η ζωή”.

Εν συνεχεία μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής στους δρόμους της κωμόπολης του Πεταλιδίου, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Γεώργιο Αθανασόπουλο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τη φιλαρμονική του Δήμου Μεσσήνης, τους πυροσβέστες του Κλιμακίου Πεταλιδίου και τα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου Πεταλιδίου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.