Με την δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη βάση των υγειονομικών μέτρων της ενσκηψάσης πανδημίας του κορωνοϊού εόρτασε φέτος λιτά τον έφορο προστάτη στύλο ακλόνητο και λύχνο αείφωτο της η φερώνυμος σεβάσμιος Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους Λευκών – Αυλωναρίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Την παραμονή της εορτής Τρίτη εσπέρας 9 Φεβρουαρίου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τους ιερείς απο ώμορες ενορίες και τους διακόνους.

Πρίν την απόλυση εψάλει η Ιερά Παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους υπέρ καταπαύσεως της πανδημίας καθώς επίσης εκ του αναλογίου της ιεράς μονής προεξήρχε αποδίδοντας κατανυκτικά με τον φιλακόλουθο ζήλο του όπως τον διακατέχει δίνοντας έμφαση μελωδικά στους βυζαντινούς ύμνους της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοπρ Γεώργιο Κόσσυφα εφημέριο της ενορίας του Αυλωναρίου και άλλων ιεροψαλτών με την παρουσία της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Θεολογίας Μοναχής μετά της μοναστικής αδελφότητος αλλά και των λιγοστών παρισταμένων πιστών οι οποίοι ιστάμενοι του προαύλειο χώρου συμμετείχαν της ιεράς ακολουθία βάση των υγειονομικών μέτρων.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής αρχής γενομένης του Όρθρου και εν συνεχεία το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και του συλλειτουργούντος Σεβασμιωτάτατου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου πλαισιούμενοι απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τους ιερείς και τους διακόνους παριστάμενης της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Θεολογίας Μοναχής μετά της μοναστικής αδελφότητος.

Στην απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχήθηκε καταλήλως προς τους συμμετέχοντες πιστούς που τίμησαν την εορτή ιστάμενοι του προαύλειο χώρου βάση των υγειονομικών διατάξεων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.