Με την πρέπουσα κατάνυξη, κατά το μοναστηριακό τυπικό, εορτάστηκε και φέτος, κατά το διήμερο 19-20 Μαΐου 2020 η Ιερά Μνήμη της Ανακομιδής των Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, προστάτου και εφόρου της ομώνυμης Ιεράς Μονής στην Άνω Βάθεια του Δήμου Ερέτριας.

Την παραμονή τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου, ιερουργούντος του Οικον. Κυριακού Κοκκάλα-Εφημερίου του Ενοριακού Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον Πρωτοπρ. Θεοφάνη Παπαγεωργίου-Εφημέριο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερετρίας και τον Σακελλάριο Δημήτριο Αργύρη-Εφημέριο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας, παρουσία της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Μακαρίας Μοναχής και της συνοδείας της.

Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, οι προσελθόντες πιστοί συμμετείχαν στα τελούμενα, όντας έξωθεν του Καθολικού της Ι. Μονής, στον αύλειο χώρου, λόγω της στενότητας του Ι. Ναού και της τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Αρτοκλασία, ενώ η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου και των ιερών λειψάνων δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της υφισταμένης νομοθεσίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.