Η Ιερά Πανήγυρις της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων δυνάμεων στους Καρυώτες Λευκάδος.

Με κάθε λαμπρότητα και με την τήρηση όλων των μέτρων για την προστασία από τον covid-19, εορτάστηκε η Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων δυνάμεων στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους Καρυώτες Λευκάδος.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσ. Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου π. Σπυρίδωνος Βρεττού με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε ο Όρθρος, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η επίσημη Δοξολογιά της Πολεμική Αεροπορίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου. Τη διακονία του Θείου λόγου ανέλαβε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοσμάς, αναφερόμενος στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ και στο έργο τους. Στις ως άνω ακολουθίες παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της νήσου μας.
Ο εφημέριος της ενορίας Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερος π. Νεκτάριος Μάλφας δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, τις αρχές του τόπου αλλά και τους πιστούς για την τιμητική παρουσία τους στους διήμερους εορτασμούς της Ενορίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρυωτών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.