Την ημέρα μνήμης του Αποκεφαλισμού του Αγίου Προφήτη και Βαπτιστή Ιωάννη του Προδρόμου στις 11-9-2023 {29 Αυγούστου με το Πάτριο εορτολόγιο}, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στην πόλη Κράτοβο, της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος-Ιουστινιανής Πρώτης (Jioystiniana Prima).

Προσκεκλημένος του οικείου ποιμενάρχη, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κουμάνοβου και Οσογόβου κ.Γρηγορίου, προσήλθε από τα Σκόπια και έλαβε μέρος στην Θεία Λειτουργία της μεγάλης εορτής, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δρεμβίτσης κ. Δαβίδ. Συλλειτούργησαν ιερείς των δύο αρχιερέων, ενώ έψαλλε μικτή χορωδία. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, τον θ.λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Επίσκοπος Δρεμβίτσης Δαβίδ.

Ακολούθησε, μετά το πέρας της Λειτουργίας, Τράπεζα Αγάπης, με νηστίσιμο γεύμα, που παρασκευάστηκε στην ενορία για όλους τους παρευρισκόμενους. Η πόλη Κράτοβο των 11 χιλ. κατοίκων, βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές του όρους Οσογκοβο, σε υψόμετρο 600 μέτρων, στην βορειοανατολική Βόρ.Μακεδονία, και διατηρεί κάτι από την παλιά της αίγλη, με τα σοκάκια και τα καλντερίμια της.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.