Πανηγύρισε η ιερά και σεβασμία ιστορική Μονή Παναγίας «Πελεκητής» Καρύστας Δολόπων. Πλήθος ευσεβών χριστιανών κατέκλεισαν την Ιερά Μονή.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου π. Θεόκλητος Δήμου, ο υπεύθυνος του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη π. Τιμόθεος Μπατέλης, ο π. Δημήτριος Καλλιώρας, μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής, ο π. Ιωάννης Ζιάκανος, ο π. Παναγιώτης Καλλιώρας, ο π. Νικόλαος Ντάφος και οι Διάκονοι της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού επί τη εορτή της κοιμήσεως και μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Ακολούθως, εψάλλησαν τα Εγκώμια προς την Κυρία Θεοτόκο. Προ της απολύσεως, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ευλόγησε τους άρτους προς τιμήν της Θεοτόκου και ομίλησε μεστά και θεολογικά για το πανάμωμο πρόσωπο της Θεομήτορος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.