Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εορτάστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου Μαρκοπούλου η εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Αρχιμ. Τιμόθεος Αγγελής, Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος Αναστάσεως Χριστού Σπάτων, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π. Σταμάτιο Νικολάκη, και τους συνεφημερίους του π. Προκόπιο Ορφανό, π. Εμμανουήλ Μπαλίρε και τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μαρκοπούλου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Τιμόθεος Αγγελής, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου.

Τους εόρτιους Ύμνους απέδωσαν οι χοροί του Πρωτοψάλτου του Ιερού Καθεδρικού Ναού κ. Παναγιώτη Δερμούση και του Λαμπαδαρίου κ. Λεωνίδα Μητσοσκούρα.

Να αναφερθεί ότι ο περικαλλής Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίου Ιωάννου Μαρκοπούλου εγκαινιάστηκε από τον Άγιο Νεκτάριο στις 21 Μαΐου 1904.

Ανήμερα της εορτής, στον όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο π. Σταύρος Γούλας, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλιού Αγίας Παρασκευής Αττικής, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μαρκοπούλου και Αρχιερατικό Επίτροπο της Ε’ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής π. Ιωάννη Ορφανό, τους Ιερείς του Ναού και τον π. Σάσα από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Κορωπίου.

Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μαζί με το αντίδωρο μοιράστηκε και εγχειρίδιο με την παράκληση και τους χαιρετισμούς του Τιμίου Προδρόμου.

Τέλος στην έξοδο του Ναού τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου μοίρασαν στους πιστούς το παραδοσιακό λουκούμι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.