Το Σάββατο 29 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος συμμετείχε της τρισαρχιερατικής θείας Λειτουργίας που τελέστηκε επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Παύλου, στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό Σπηλίου. Ωμίλησε σχετικώς με τη ζωή και τη δράση του πρωτοκορυφαίου Αποστόλου έτσι όπως αποτυπώνεται στις Επιστολές του, αναφερόμενος στους αγώνες και το θεολογικό του κήρυγμα που είχε ως κέντρο την Ανάσταση του Χριστού.

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι Πεδιάδος.

Πριν την έναρξη του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των ιερών Λειψάνων των Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, τα οποία προσεκόμισε ο Πατριαρχικός Έξαρχος Θεοφιλ. Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, από τον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα Λευκωσίας της Εξαρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, τα οποία και ετέθησαν προς προσκύνησιν. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο χοροστατών αρχιερεύς ωμίλησε σχετικώς με τη ζωή και το πλούσιο συγγραφικό έργο του μεγάλου Ιεροσολυμίτου Ιεράρχου, ευχόμενος συνάμα και στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου. Μετά το πέρας του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η λιτανεία των ιερών Λειψάνων και της ιεράς Εικόνος του Αγίου Ανδρέου στην πόλη του Αρκαλοχωρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.