Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε κατά το διήμερο της 23ης και 24ης Ιουνίου 2020 η εορτή της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου εις την Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου με επίκεντρο την πανηγυρίζουσα παλαίφατο και ιστορική Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Καρυών - Αχλαδερής του Δήμου Αλιβερίου - Κύμης.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου και συμπροσευχομένου του Σεπτού Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενοι απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονή Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Γιαννακόπουλο και την συμμετοχή χορείας ιερέων των Διακόνων και των συμμετεχόντων πιστών.

Πρό του πέρατος του εσπερινού τελέσθηκε και η Ιερά Παράκληση του Τιμίου Προδρόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής στο Καθολικό της Ιεράς Μονής έλαβε χώρα ο Όρθρος και εν συνεχεία το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και συνιερουγούντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου πλαισιούμενοι από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονή Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Γιαννακόπουλο χορεία ιερέων και διακονων συνοδείες μοναζουσών εκ των ιερών μονών Αγίου Χαραλάμπους Λευκών – Αυλωνάριου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης, Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής αλλά και την συμμετοχή των πιστών που τίμησαν την εορτή τηρώντας τας υγειονομικάς διατάξεις μεταξύ εκ του οποίου του Προέδρου του Δημοτικου Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου και Ιατρού κ. Γεωργίου Ζέρβα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευλόγησε την πανηγυρική μοναστηριακή δοχή η οποία διανεμήθει σε όλους τους πιστούς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκ του αναλογίου έψαλε ο Μουσικολογιώτατος Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως που εδρεύει στην Κάρυστο Πρωτοπρ Σωτήριος Τσούγκας εφημέριος Αετού επαρχίας Καρύστου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης. Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης. Αναστάσιος Ρέτσας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.