Η ανάμνηση του Θαύματος της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας εορτάσθηκε στο χωριό Πολυδένδρι (άλλοτε Μάζι) του Δήμου Ωρωπού, και ειδικότερα στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Πεύκης, Ωρωπού και ιερείς της περιοχής. […]

Η ανάμνηση του Θαύματος της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας εορτάσθηκε στο χωριό Πολυδένδρι (άλλοτε Μάζι) του Δήμου Ωρωπού, και ειδικότερα στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Πεύκης, Ωρωπού και ιερείς της περιοχής.

Η διακονία του θείου λόγου ανατέθηκε στον Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευστράτιο Δελατόλα Αρχιερατικό Επίτροπο Πεύκης-Μεταμορφώσεως. Στο κήρυγμά του ο π. Ευστράτιος, αναφέρθηκε τόσο στο Μεγάλο Θαύμα της Αγίας, όσο όμως και στο γεγονός ότι η εορτή αυτή αποτελεί χρέος των Χριστιανών καθώς δείχνει την ευγνωμοσύνη απέναντί της. Ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ του χωρίου του Πολυδενδρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.