Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου τελέστηκε σήμερα 25-10-2021 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στον οποίο και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου παραβρέθηκε προκειμένου να τιμήσει τον Άγιο Δημήτριο, πλήθος ιερέων από όλους τους ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Μαζί με τον κλήρο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό συμμετείχε και πλήθος κόσμου, που προσήλθαν για να τιμήσουν και να προσευχηθούν στον Άγιο Δημήτριο.

Οι προσκηνυτές του Αγίου Δημητρίου είχαν την ευκαιρία, μαζί με τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητρίου που θησαυρίζονται στον ομώνυμο Ιερό Ναό, να προσκυνήσουν και ιερό λείψανο το Αγίου Ανθίμου του εν Χίω που τις ημέρες αυτές βρίσκεται στο ναό κατόπιν της ευγενούς παραχωρήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου Ψαρών & Οινουσσών κ.κ. Μάρκου.

Τέλος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου παρεβρέθηκαν προκειμένου να τιμήσουν τον Άγιο βουλευτές, περιφερειακοί, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλο της περιοχής του Νέου Φαλήρου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Δημητρίου τονίζοντας ιδιαίτερα πως “τιμούμε τον Άγιο Δημήτριο ιδιαιτέρως ως Εκκλησία Χριστού διότι υπήρξε μιμητής του Κυρίου, σε όλο το μήκος και το πλάτος, του ενθέου βίου και της κατά Χριστό πολιτείας… καθώς επέλεξε το Χριστό και δεν εδεσμεύθη από τον πλούτο και την εξουσία του αξιώματος και τις αύθονες ηδονές του βίου που μπορούσε να απολαύσει… αλλά μέσα στις κατακόμβες εδίδασκε την πίστην εις Χριστόν”.

Γραφείο Αιρέσεων Ι.Μ.Πειραιώς
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.