Η τοπική Εκκλησία της αγιοτόκου Θεσσαλονίκης, εορτάζει και εφέτος τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, τον μεγάλο αυτό Ιεράρχη της Ορθοδόξου Πίστεως, στον ομώνυμο ιερό Μητροπολιτικό Ναό του, σήμερα Τετάρτη 13 και αύριο Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019.

Ολίγον προ της περιόδου της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων, η σημερινή ημέρα αφιερώνεται στην μνήμη του θαυματουργού αυτού αρχιεπισκόπου της Θεσσαλονίκης -του και συμπολιούχου της μετά του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου- και στους αγώνες του υπέρ της Ορθοδόξου Πίστεως, εναντίον των αιρέσεων και για την χριστιανική μας παράδοση.

Το άγιο λείψανό του, που ως μοναδικός πνευματικός θησαυρός φυλάσσεται στον περικαλλή και ωραίο Μητροπολιτικό μας Ναό, προβάλλεται και τιμάται από την τοπική μας Εκκλησία, ιδιαιτέρως αυτές τις ημέρες.

Στον εφετινό πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος ωμίλησε επικαίρως περί της προσωπικότητος του αγίου και περί της ταραχώδους εποχής στην οποία έζησε, καθώς και για το πολύπλευρο θρησκευτικό και κοινωνικό έργο που επετέλεσε για την Ορθόδοξο Πίστη και την Πατρίδα μας, ως Μητροπολίτης της αγιοτόκου Θεσσαλονίκης.

Αύριο, συν Θεώ, θα τελεσθούν ο εόρτιος Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή πολλών ιερέων της ιεράς Μητροπόλεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.