Σύμπασα η Αγία μας Ορθόδοξος Εκκλησία, όλως όμως ιδιαιτέρως η αγιοτόκος Θεσσαλονίκη και η τοπική μας Εκκλησία, γεραίρει, τιμά και λαμπρύνεται επί τη ιερά μνήμη του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, του προστάτου και πολιούχου της, την οποία λειτουργικώς πανηγυρίζει και εφέτος στον ομώνυμο ιερό προσκυνηματικό Ναό της πόλεώς μας, που είναι ο τόπος του μαρτυρίου του.

Σήμερα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο νεοκλεγείς Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος εχοροστάτησε και ωμίλησε καταλλήλως αναφερόμενος στον βίο του μεγάλου αυτού Μάρτυρος του Χριστού.

Αύριο, Τρίτη 26 Οκτωβρίου, από τις 6.30 έως τις 10.30 π.μ., θα τελεσθή ο εόρτιος Όρθρος, το πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο και ακολούθως στις 11.30 π.μ., η Δοξολογία για την επέτειο της απελευθερώσεως της πόλεώς μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.