ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ: Μέσα σε εορταστικό και πανηγυρικό κλίμα πανηγύρισε ο περικαλής ιερός ναός της Αναστάσεως του Χριστού – Αγίου Χριστοφόρου στο Βαθύ Αυλίδος στην αναστάσιμη περίοδο της λαμπροφόρου Αναστάσεως τον συνέορταζοντα Άγιο Μεγαλομάρτυρα Χριστοφόρο.

Τον οποίο τίμησε η τοπική εκκλησία με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξάρχοντος του Πανοσ Αρχιμ Νικοδήμου Κάστιζα εφημερίου ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Θηβών επίσης συμμετείχαν ο Πανοσ Αρχιμ Νεκτάριος Ευγενικός απο την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αυλίδος Οικόνομος Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης εφημέριος Παραλίας Αυλίδος ο Σακελλάριος Δανιήλ Πισάρ εφημέριος Φάρου Αυλίδος ο Οικονόμος Δημήτριος Μωραϊτης εφημέριος του ιερού ναού και ο Διάκονος Σταύρος Καλαφάτης.

Τα αναλόγια πλαισίωσαν εκ δεξιού χορού ο Πρεσβύτερος Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης εφημέριος ιερού ναού Ταξιάρχων Χαλκίδος και εξ αριστερού χορού ο Πρεσβύτερος Πέτρος Βλάχος εφημέριος ιερού ναού Αγίου Τρύφωνος Νέας Λαμψάκου Χαλκίδος μετά της ευγενούς παραχωρήσεως των ιεροψαλτών του ιερού ναού κ. Ελευθερίου Πνευματικού και κ. Αναστασίου Καλαφάτη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών π. Νικόδημος και αναφέρθηκε στην εορτή των Μυροφόρων Γυναικων της σημερινής εορτής και στην παραδειγματική πίστη του Αγίου Χριστοφόρου στον Χριστό αλλά και στην μίμηση των αγίων οι οποίοι είναι οδοδείκτες στην ζωή μας.

Παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ.Έλενα Βάκα ο Αντιδήμαρχος Αυλίδος κ. Κωνσταντίνος Ρήγος και ο Πρόδρος 4ης Τοπικής Κονότητος Βαθέως κ. Νικήτας Νικόλαος.

Ακολούθησε η λιτανεία της ιεράς εικόνος με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκιδέων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.