Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Συκεών, ο οποίος κοσμεί την ακρόπολη της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του ουρανοφάντορος, Καππαδόκου Ιεράρχου Μεγάλου Βασιλείου, τελέστηκε επίσης και η Ακολουθία του Όρθρου της Δεσποτικής Εορτής, της Περιτομής του Κυρίου .

Στο Ναό τα πάντα μαρτυρούσαν τάξη και ευπρέπεια. Οι ιεροψάλτες απέδωσαν μελωδικά και ευκατάνυκτα τα τροπάρια του αγίου και της Περιτομής του Κυρίου. Ο προϊστάμενος του Ναού, π. Εμμανουήλ Σιμητσάκος με τον αρχιδιάκονο π. Γεώργιο Πολυχρονιάδη τέλεσαν ιεροπρεπώς την Ακολουθία του Εσπερινού και του Όρθρου.

Στην ακολουθία παρίστατο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος, στο τέλος, επεσήμανε με έμφαση «το νέο χρόνο οφείλουμε να θέσουμε ως πρωταρχικό στόχο τον εξανθρωπισμό της ιστορίας: ο άνθρωπος να τεθεί και πάλι στο κέντρο της αγάπης μας και όλων των ενδιαφερόντων μας. Όσο και αν προοδεύει ο τεχνολογικός πολιτισμός, όσο και αν προχωρά η ψηφιοποίηση, ο άνθρωπος παραμένει το μέγα θαύμα, αυτός αποτελεί το πιο θαυμαστό δημιούργημα του Θεού. Ο άνθρωπος μένει μέσα στους αιώνες το μοναδικό αντικείμενο της αγάπης Του». (παρατίθεται βίντεο με το κλείσιμο του Σεβασμιωτάτου).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.