Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θαυμακού & Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ.Ιάκωβος.

Των ιερέων προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, πλαισιούμενος απο τον Ιεροκήρυκα του Καθεδρικού Ναού Αρχιμ. Νεκτάριο Καρσιώτη ο οποίος εκήρυξε τον Θείο Λόγο ομιλώντας περί της εννοίας της μητρότητας στην ανθρωπότητα και της μητρικής Προστασίας της Παναγίας μας, τον Προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού πρωτ. Θωμά Συνοδινό, τους συνεφημερίους του και τον Διάκονο του Ναού καθώς και πλειάδα κληρικών υπηρετούντων την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την πανήγυρη ελάμπρυναν με την ψαλμωδία των ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Απόστολος Παπαδόπουλος και Λαμπαδάριος του Ναού κ. Αλέξιος Κατσαρός μετά των βοηθών των.

Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο όπως κάθε χρόνο λόγω της παρελάσεως θα τελεσθεί πολύ νωρίς στις 6.00 π.μ η Θεία Λειτουργία έως τις 9.00 π.μ καθότι στις 10.00 π.μ άρχεται η Επίσημος Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Πολιτειακής, Πολιτικής & Στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.