Το εσπέρας της Τετάρτης, 1η Φεβρουαρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσογαλακτούσης της κοινότητος Παλαιομετόχου.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεοτόκης Φαίδωνος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ο Πρωτοπρεσβύτερος Αγησίλαος Φιλή και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Αναλύοντας ο Πανιερώτατος το πλούσιο νόημα της εορτής τόνισε ότι “υπαπαντή είναι η συνάντηση του Θεού με τον άνθρωπο. Στο πρόσωπο του Θεοδόχου Συμεών συναντάται η όλη ανθρωπότης”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον προφητικὸ λόγο του Προφήτου Συμεὼν προς την Παναγία, «καὶ σοῦ δὲ αὐτῆς τὴν ψυχὴν διελεύσεται ρομφαία, ὅπως ἂν ἀποκαλυφθῶσιν ἐκ πολλῶν καρδιῶν διαλογισμοὶ» (Λουκ. Β. 35), αναφερόμενος στὸ μαρτύριο της Παναγίας, όταν είδε στο σταυρό τον Υιό Της, αλλά και στον πόνο που καθημερινά υφίστανται όταν εμπαίζεται το όνομα του Υιού της.

Τέλος, ο Πανιερώτατος, τόνισε πως “Η Εκκλησία σήμερα με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής προβάλλει το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, ως την κατεξοχήν Μητέρα. Επίσης, στο πρόσωπό Της τιμά την ιερότητα της μητρότητας”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.