Η παλαίφατος γυναικεία Ιερά Μονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και της Οσίας Ειρήνης, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου, στα Αποίκια της Άνδρου, εόρτασε απόψε με την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , συμπαραστατούμενος από Εφημερίους της νήσου και με την παρουσία του Δευτεροκτίτορος και Σεβαστοκράτορος της Μονής, Πλοιοκτήτου κ. Ελευθέριου Πολέμη, και πολλών Ανδρίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφορμώμενος από τα Αγιογραφικά Αναγνώσματα και ιδιαίτερα από το Βιβλίο των Παροιμιών, που αναφέρεται στην «ανδρεία γυναίκα», προέτρεψε τις εκκλησιαζόμενες πιστές να αντιμετωπίζουν με σύνεση, ανδρεία και γενναιότητα τις δυσκολίες και τα προβλήματα της οικογενειακής και καθημερινής ζωής, και ταυτόχρονα να μεριμνούν για τις νεαρές θυγατέρες τους, από την παιδική και άωρη κιόλας ηλικία, όχι μόνο για την επιμελημένη εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά και για τον εμπλουτισμό τους με εσωτερικά χαρίσματα, ωστε να αναδειχθούν στο μέλλον άξιες σύζυγοι, μητέρες και χρήσιμες στην κοινωνία!
Εμνήσθη, επίσης, και των αρετών που επέδειξαν οι γυναίκες των Ανδρίων Ναυτικών, οι οποίες με τιμιότητα και σωφροσύνη διαχειρίστηκαν τον τίμιο μόχθο των επί μακρόν, ιδίως κατά το παρελθόν, ναυτιλλομένων συζύγων τους και στήριξαν τις οικογένειές τους, ως άνδρες και γυναίκες ταυτόχρονα, και απέδειξαν ότι κατέχουν τις αρετές, που αναφέρει ο Παροιμιαστής.
Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τον κ. Ελευθέριο Πολέμη για την προσφορά του προς την Ιερά Μονή και ευχήθηκε στους εκκλησιασθέντες.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει ωσαύτως στο Καθολικό της ιδίας Ιεράς Μονής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.