Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Μαρίνας στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νέο Ροεινού στην Αργολίδα του Δήμου Ναυπλιέων.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας Ιννοκέντιος ,από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, πλαισιωμένος από ιερείς από τις γύρω περιοχές της Αργολίδος.

Το Ροεινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Αργολίδας και οι κάτοικοι του είναι κατά πλειοψηφία Αρκάδες μιας και οι προγονοί τους ήρθαν από το Ροεινό της Αρκαδίας, κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Οι παππούδες τους δεν έφεραν πολλά πράγματα μαζί τους παρά μερικές εικόνες από την γενέτειρα τους, μεταξύ αυτών και της Αγίας Μαρίνας ,έτσι αποφάσισαν να χτίσουν μία εκκλησία αφιερωμένη στην χάρη της .

Με τις ευχές και ευ­λο­γίες του Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του Αργολίδος Νεκταρίου επισκέφθηκε το νέο Ροεινό ο Α­φρι­κα­νός Ε­πί­σκο­πος Μπου­ρούν­τι και Ρου­άν­τας Θεοφιλέστατος Ιν­νο­κέν­τι­ος , ο ποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Ιερέα του νέου Ροεινού π. Χρήστο Ιωαννίδη.

Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας , παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπλίου προς ευλογία του τόπου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές του Δήμου Ναυπλιέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτριο Κωστούρο, οι βουλευτές Αργολίδος Ιωάννης Αδριανός και Γ.Μανιάτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Β. Σιδέρης, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Σταύρος Γαβρήλος κα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.