ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, το απόγευμα, στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος, στους Αγίους Αναργύρους Άρτης, ετελέσθη Μέγας Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, επί τη Πανηγύρει της Παναγίας της Εσφαγμένης, αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον εν λόγω Ναό, ως προσφορά του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.

Υπενθυμίζεται, ότι η Τοπική Εκκλησία της Άρτας και ιδιαιτέρως η ενορία Αγίου Θεράποντος Αγιών Αναργύρων Άρτης, είχαν υποδεχθεί την, εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα (πιστό αντίγραφο) της Παναγίας Εσφαγμένης την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, το απόγευμα. Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος είχε πραγματοποιηθεί από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και Άρτης κ. Καλλίνικο.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Εσφαγμένης, η ευρισκομένη στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος Άρτης, έχει θεσπιστεί να πανηγυρίζεται κατ’ έτος, την τελευταία Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.