Με όλη την πρέπουσα επισημότητα, τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν του Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως της Λευκωσίας Αγίου Τριφυλλίου, πρώτου επισκόπου Λήδρας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου, συμπαραστατουμένου από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννη Ιωάννου.

Ευλαβείς πιστοί έδωσαν το παρόν τους για να τιμήσουν τον πολιούχο τους Άγιο και ένωσαν τις προσευχές τους ενώπιον της Ιερής Εικόνας και της τιμίας κάρας του Αγίου Τριφυλλίου, η οποία μεταφέρθηκε για λίγες μέρες στο Ναό της Παναγίας Φανερωμένης από την Μονή Κύκκου, όπου διαφυλάσσεται ως ανεκτίμητος θησαυρός.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού τελέσθηκε αρτοκλασία και εκφωνήθηκε Θείο Κήρυγμα από τον εορτάζοντα Αρχιμ. Τριφύλλιο, ο οποίος αναφέρθηκε στις αρετές που κοσμούσαν τον Άγιο και ιδιαίτερα στη μεγάλη αρετή της ταπεινοφροσύνης, όπως ακριβώς και ο δάσκαλος και γέροντάς του άγιος Σπυρίδων.

Τόνισε επίσης ότι ο άνθρωπος του Θεού προσφέρει πάντοτε αγάπη στους άλλους όπως ακριβώς ο πολιούχος της Λευκωσίας, ο οποίος ήταν πάντοτε στο πλευρό του ποιμνίου του και η πόρτα του σπιτιού του ήταν πάντοτε ανοικτή για όλους τους πονεμένους και εν ανάγκαις ευρισκομένους αδελφούς μας.

Στο τέλος, ο Επίσκοπος Νιτρίας δεν παρέλειψε να ευχηθεί τα δέοντα στον Αρχιμ. Τριφύλλιο, ιδιαίτερο γραμματέα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο οποίος, όπως σημείωσε ο Θεοφιλέστατος είναι ένας από τους λίγους που φέρουν το όνομα του προστάτου της Λευκωσίας.
Το πρωί της Πέμπτης, 13 Ιουνίου, η χαριτόβρυτη κάρα του αγίου θα μεταφερθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου θα τελεσθεί κι εκεί, στο εντός της Αρχιεπισκοπής ιερό παρεκκλήσιο, Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του πρώτου επισκόπου της Λευκωσίας.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.