ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Γενναδίου στο Κοτύλιο Μεγαλοπόλεως, που αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά.

Την ημέρα αυτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός.

Κατά τη διάρκεια της ιερής ακολουθίας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας παρουσίασε στους ευλαβείς προσκυνητές τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Δαμιανό, ο οποίος κρατάει στις εσχατιές τους θησαυρούς της Ορθοδοξίας, διαφυλάσσει, παρά τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, όλα τα προνόμια της ιστορικής Μονής Σινά και καθοδηγεί με τον σοφό λόγο και τον έντιμο βίο του τους χριστιανούς της περιοχής και τους πολυάριθμους προσκυνητές.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ αναφέρθηκε αρχικά στην ιστορία της δημιουργίας της Ι.Μ. Αγίου Γενναδίου, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τις πολύτιμες διδαχές του τιμώμενου Αγίου.

Κατακλείοντας την λατρευτική σύναξη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να έχει την ευλογία και τη χάρη του Αγίου Γενναδίου.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.