Σε πανηγυρικό κλίμα άνοιξε αυλαία η Ναυτική Εβδομάδα 2018 στον Βόλο, ένας θεσμός, που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας και υλοποιείται από τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με πλειάδα τοπικών φορέων. Η φετινή Ναυτική Εβδομάδα είναι αφιερωμένη στην Μασσαλία, Ελληνική αποικία του 6ου π. Χ. αιώνος.

Στην έναρξη των φετινών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιούνται στο προαύλιο του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου Βόλου και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 17/6, παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος του ΟΛΒ κ. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Θεσσαλίας Αντιστράτηγος Ιωάννης Τόλιας, ο Λιμενάρχης Βόλου Αντιπλοίαρχος Εμμανουήλ Κανάλης, εκπρόσωποι τη Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος κήρυξε την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων και αναφέρθηκε στην διαχρονική σύνδεση του Βόλου και της Μαγνησίας με την θάλασσα και την ναυτοσύνη.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «στην εποχή μας η πατρίδα μας, που περιβρέχεται από την θάλασσα, καλείται να διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην Μεσόγειο, στο Αιγαίο.

Πρέπει να διατηρήσουμε την θάλασσα που ενώνει και δεν διχάζει, που δημιουργεί γέφυρες επικοινωνίας και δεν υψώνει τείχη, που σώζει ανθρώπους. Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας, θέλουμε να ενώσουμε τις ψυχές μας, να επιβεβαιώσουμε την ενότητά μας, να επανεκτιμήσουμε τον μεγάλο μας πλούτο, που είναι η παράδοση και οι άνθρωποί μας.

Καθιερώσαμε αυτόν τον θεσμό για να υποδεχόμαστε ανθρώπους από άλλα μέρη και σ’ αυτήn την λογική κινούνται τα αφιερώματα σε τόπους και πόλεις, κάθε χρονιά, πέρυσι στην Ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία και φέτος στην Μασσαλία…».

Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε, τέλος, την συνεργασία των τοπικών φορέων, της Περιφέρειας, του Δήμου, του ΟΛΒ, του Λιμενικού κ.άλ. για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Ακολούθησαν οι Χαιρετισμοί της Αντιπεριφερειάρχου Θεσσαλίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη και του Προέδρου του ΟΛΒ κ. Σταυριδόπουλου και η αναφορά στην σημασία της Μασσαλίας ωε τιμώμενης πόλης, από την κ. Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά, Πρόεδρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα από τους μαθητές της Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» και η βραδυά ολοκληρώθηκε με συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Πανηγυρική έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας 2018 στον Βόλο

Πανηγυρική έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας 2018 στον Βόλο

Πανηγυρική έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας 2018 στον Βόλο

Πανηγυρική έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας 2018 στον Βόλο


Πανηγυρική έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας 2018 στον Βόλο

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.