Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας αποφάσισαν ομόθυμα και ομόφωνα, μέσα στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 60 χρόνων από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, να προβούν σε πανηγυρική έκδοση μιας μελέτης και έρευνας με τίτλο «The Story of Cypriots in Australia».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέος Κόσμος» τους επόμενους 15 μήνες θα ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα από τον καθηγητή Αναστάσιο Τάμη και την ομάδα συνεργατών του, σε αρχειακές συλλογές, άτομα και κοινοτικούς φορείς, καθώς και συνεντεύξεις με ηγετικές προσωπικότητες της κυπριακής παροικίας σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Το βιβλίο,το οποίο θα γραφεί στην αγγλική, θα περιλαμβάνει περίληψη του περιεχομένου στην ελληνική γλώσσα, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Αναστάσιος Τάμης έχει συγγράψει και ένα τρίτομο έργο για την ιστορία των Ελλήνων της Αυστραλίας. Ο τρίτος τόμος, που αφορά στην ιστορία των Ελλήνων της Αυστραλίας από το 1974 έως το 2016, κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Πατάκη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.